2012. május 2., szerda

Hétvége


A hosszú hétvégére való tekintettel útra keltünk keletre. Nagybányát vettük célba, hogy a lányokkal töltsük a hétvégét. Már az elején lett egy kis rosszullét a meleg miatt, amikor a kövesdi állomáson felvettem a többieket, de pár utcával arrébb orvosolták is a problémát a pincében.



Útközben beugrottunk Szábbészhoz akitől kaptam egy pár teleszkóp burkolatot és néhány indexet. Ezúton is köszönöm. Sajnos a telefonom ekkor a kocsiban maradt, pedig csoda dolgok voltak a műhelyében amikről jó képek készülhettek volna.


Miután elhagytuk Szatmárnémetit elnéztem egy 30 as táblát és 90 el belezúgtam egy útfelbontásba amiből szabályosan kiugrattunk. Imádom a román utakat. Nagyjából este 10-re megérkeztünk és (kötelező)lehetőségem adódott, hogy az alkoholmennyiséget pótoljam. Saját sörcsapjuk is van a garázsban :D Ittuk is a macisört állandóan. Másnap a főtérre kimentünk és teljesen véletlenül belefutottunk egy veterán autó-motor kiállításba.


Este sörözés, ráadásul itt még rá lehet gyújtani a kocsmákban.


Másnap pedig a templomból hazafelé egy megemlékezésbe botlottunk. Az itt harcoló és Erdélyt "védő" kivert Román hadseregre emlékeztek. Akárhogy vesszük ez minket akkor is Arthur Arz von Straussenburg báró által vezetett Székely-hadosztály dicsőségére emlékeztetett. Akinek a feleségét Tomkaházy Thomka Stefániának hívták, és mivel a barátomat pedig Thomkaházy Thomka Tamásnak ezért maradtunk egy kicsit :D


Elsejére virradó éjjel a lányoknak májusfát állítottunk majd a jól megérdemelten a sörcsaphoz vonultunk.


A hazafelé úton, pedig meglátogattuk Kocsord nevezetességét. A 2012-es világvége sem árthat neki csak akkor ha 100 fok fölé melegszik a bunker, legalábbis Árpád szerint. Továbbá egy hatalmas lelki lökést adtunk neki azzal, hogy tudomására hoztuk az Árpád-vonal II.világháborús bunkerrendszer történetét.


Hazatérve pedig a várt csomag fogadott amiben az oldaldobozok érkeztek amivel a szétrohadtakat fogom pótolni. A régiekből pedig kivágom a dobozokat mert azok még jók , és az oldalkocsiba integrálom majd. Már látok rá esélyt, hogy jövő nyártól az oldalas Izzsel tesszük meg az ilyen kirándulásokat.


Már látok rá esélyt, hogy jövő nyártól az oldalas Izzsel tesszük meg az ilyen kirándulásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése