2012. február 8., szerda

Futómű 3.rész

Végre hozzám kerültek a futómű cuccai. Motoros boltban dolgozik és elég sok mindene van.
Odaadtam neki a tankot ő pedig adott egy jó állapotú befogót és egy villát. Mindketten elégedettek voltunk a cserével.
Itthon pedig felugrott a szopóálarc. Fényképeket se csináltam olyan ideges voltam. A befogó jó, de egyenes kialakítású. A nyak és a két teleszkópszár egy vonalban van. Ha kanyarodok vele, igen durván beleér a tankba. A lengővilla pedig nagyon hosszú mivel a központi teleszkópos ráadásul aszimmetrikus emiatt a hátsó lengéscsillapítóknak se tudnék normális felfogatást csinálni rá.


Nézegettem tovább a hirdetéseket és találtam egy nagyon jónak tűnőt.


Ismeretlen típus, az egész 7000Ft. Kerékagy egyezik tehát a befogó is jó hozzá maximum millimétert kell marni vagy távtartózni. Ahogy jobban szemügyre vettem észrevettem, hogy ez bizony itt van a faluban. Aztán a hirdető neve és a háttérben álló motorok alapján rájöttem, hogy tudom is kinél van. Egy C kategóriás állampolgárnál, akikkel elvből nem bonyolódom semmiféle kapcsolatba így üzletibe sem. Ráadásul hogy az egyik fajtársát pár hónappal ezelőtt kilőttem gázpisztollyal ezért ő se állna szóba velem.


Szóltam is a szomszéd havernak aki szóba áll velük hogy vegye meg nekem. Ő átment hozzá, de rossz híreket hozott. Már a feladás másnapján eladta és a típusát sem tudta megmondani.

A keresés folytatódik.

6 megjegyzés:

  1. Borzasztó a helyzet, ..lassan már a "C kategóriások" is hárlíval mozognak majd.
    Nna, MOST ment el az egésztől a kedvem!!!
    :-(
    :-(
    :-(

    Amúgy, ha hegesztőnek tanúlsz, és az alu-t is meg tudod hegesztetni a suliban(!) akkor miért nem tudsz a két lengővillából eggyet csinálni??

    VálaszTörlés
  2. Igen azt tanulok de az egy külön tanfolyam egy másik suliban és ott ennyire nem tudok maszekolni mert heti 3x4 órát vagyok ott csak és a vizsgára gyakorlunk. Gondoltam rá, ogy lerövidítem a Honda villát és az Izs tengelyéhez hegesztem , de a Honda annyira asszimetrikus hogy az egyik oldalt a villa tetejére kerülne a hátsó teleszkóp fogatása a másik oldalt meg vagy 4 centire mellé, kísérletezésképp meg nem akarom szétvágni az egyetlen jó lengővillámat a motorhoz. De majd pénteken meglátom hogy alakul de nem akarom előre elkiabálni de lehet hozzájutok egy kis "vashoz"

    VálaszTörlés
  3. Jaa, akkor bocs, nem szóltam!!
    Azért, halkan megjegyzem hogy: szerintem, végül úgyis hegg'olni kell majd, akár milyen alkatrésszel próbálod megoldani... (Másképpen nem megy a chopper építés!)
    De ha elég kitartó vagy, talán rálelsz egy odapasszoló darabra.

    Ez a "beszólós/lövöldözős" dolog hogy is vó't???

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis sztori! Mégegyszer kösz!

    Megérne egy posztot!! (csak vicceltem)
    ;-))

    VálaszTörlés