2012. november 30., péntek

Légszűrő

Szereztem egy IZS 56 olajtükrös légszűrőt. Az eredeti konstrukció még a DKW NZ-ről származik, és ha a Wehrmachtnak jó volt a sivatagban, akkor nekem is jó lesz.

"A működés lényege, hogy a beömlőnyílásnál csiga alakban elhelyezett terelőlapátok miatt a levegő spirális irányban áramlik a légszűrő alsó része felé, a levegőben található szemcsék pedig a centrifugális erő hatására a cső falának ütköznek, majd lehullanak, az összegyűlő szennyeződést pedig a tálka aljában található kis mennyiségű olaj köti meg. Szűrőbetét, háló tehát gyakorlatilag nincs is, csak az olajos porcsapda." (soveny)
 
A belseje viszont a működési jellegéből adódóan kívánja a brigéciol fürdőt, a terelő lemezek pedig egy kis igazgatást, de azt egy fogóval is meg tudom oldani. Örülök neki, mert hatékony és illik a motorhoz, nem úgy mint egy modern papírszűrő.

Egy elégedett felhasználó.

7 megjegyzés:

 1. Nnna ..ezt se tudtam!! :)
  Amúgy szevasz Bence!
  ..Látom, alakulgat a masinéria.
  Csak így tova' ne add fel.
  Ha (ritkán) net közelbe jutok mindig megnézem az új bejegyzéseidet, mert nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a bringád. Remélem, jövőre összefutunk az eggyik miskolci börzén..
  Üdv.maugli

  VálaszTörlés
 2. Örülök hogy újra feltűntél. Mindenképpen összehozunk egy összeröffenést. Majd jó előre felrakom a börzékről a menetrendet. De akár ha megyünk Erdélybe akkor útbaesel és majd megállunk egy cigire. :D

  Haladok, nem adom fel, csak már az van hogy kéthetente vagyok otthon egy hétvégét a fősuli miatt. Most elvileg nagy ugrás következik, de nem akarom elszólni magam.

  Én is ránézek néha a blogodra hátha visszatérsz. Azért egy képet kirakhatnál a blokkról, hogy hogy áll.
  Csőcső!

  VálaszTörlés
 3. Örülnék ha benéznétek hozzám, mert cigi mindig van itthon, ..nna meg jó kis házi szilva isss :)
  A börze infó jó lesz, mert már évek óta akarok menni.
  Szégyellem, de még nem voltam soha a miskolcin.
  Terveim szerint (ha minden így megy ahogy most haladok) márciusban elkészül a Harley, és akkor már nyáron több időm lesz falni a kilómétereket. Mert idény nyáron nagyon keveset motoroztam :(
  Nekem is hiányzik a blogírás, azért nem is töröltem le a blogomat mert akkor szeretném végleg befejezni, ha elkészül a bringám.
  Kinézetre nem sok változás van még a blokkomon, mert a belső alkatrészeken dolgozgatok. De megígérem azért hogy néha fogok kitenni pár képet!! :D
  Hey ..rock'n'roll!!!!


  VálaszTörlés
 4. rendben majd ha megyünk, szólok mindenképpen. Elvileg szilveszter előtt pár nappal. Szabbésztól majd elkérem a számod. A szilva sajnos nem játszik, mindig én vagyok a sofőr :S

  VálaszTörlés
 5. Rendben!
  De azért én is elküldtem most neked privátban a számom (a freemail-re).

  Akkor neked majd főzök szilva lekvárt!! :P

  VálaszTörlés
 6. Meg ne próbáld, mert az emberiség elleni bűncselekmények nem évülnek el! :D

  A levelet megkaptam, meg foglak találni, megnéztem googléban és szinte ott mentünk el melletted mindig, amikor mentünk Erdélybe.

  VálaszTörlés
 7. Vagyis amikor jöttünk, mert oda Szábbészfelé vettük az irányt.

  VálaszTörlés